Profilele de gips carton – utilitate maxima a unui produs, la un pret minim

Constructiile cu placi de gips carton sunt probabil cele mai versatile. De la placari de pereti, la tavane false si de la pereti falsi la termoizolatie, placile de rigips sunt de o utilitate incontestabila. Insa ele, pentru a putea fi prinse, au nevoie de o structura de rezistenta, ca sa o numim asa, formata din profilele de gips carton. Acestea au si ele diferite clasificari, diferite utilitati si calitati, insa despre toate se poate spune acelasi lucru: au utilitate maxima, la pret minim. Prin urmare, in cazul in care doriti sa construiti cu gips carton sau pur si simplu vreti sa aflati mai multe despre aceste profile pentru rigips, tot ce trebuie sa faceti este sa cititi acest articol.

Ce profile de gips carton se potrivesc lucrarii tale?

Pentru inceput, exista mai multe tipuri de constructii. Dupa cum am mentionat anterior, se poate vorbi despre profile pentru tavane false sau profile pentru placari. Insa trebuie stiut inca de la inceput despre ce este vorba si ce tip de profil pentru rigips se potriveste fiecarui tip de constructie in parte. Nu este o simpla coincidenta faptul ca exista untip de profil de gips carton pentru fiecare utilitate a acestui material de constructii in parte. Nu, este mai degraba un lucru care vine in mod firesc, precum o completare la calitatea deosebita a constructiilor facute din gips carton. Asadar, sunt urmatoarele „echipe” de produse:

  • Profile metalice UW, ideale pentru a fixa pe orizontala
  • Profile metalice CW, perfecte pentru a fixa pe verticala
  • Profilele CD si UD sunt ideale pentru a fi folosite la placari de pereti si pentru tavane false
  • Pentru o sustinere mai mare, se recomanda profilele UA din tabla de otel zincat

Exista, asadar, cate un tip de profil pentru fiecare constructie cu placi de rigips in parte. Versatilitatea profilelor de gips carton se transpune si in versatilitatea constructiilor in sine. Fie ca este vorba despre simple placari, ori despre lucrari complexe, gipsul carton poate face fata cu brio tuturor cerintelor.

Profilele din gips carton si rolul lor

Reluand ideile deja mentionate, ajungem la concluzia ca placile de gips carton au nevoie de o sustinere deosebita si de o etansare perfecta pentru a putea sa reziste probei timpului intr-un mod fericit. Nimeni nu poate sa faca o lucrare din placi de rigips fara profilele pentru gips carton! Asa ca, dupa placile in sine, care trebuie sa fie alese in functie de cerintele locului respectiv (ignifuge, hidrofuge, termoizolante), al doilea cel mai important lucru de pus pe lista este reprezentat de profilele de gips carton. Este esential ca atunci cand faceti o lucrare, sa o realizati cu simt de raspundere si cu atentie catre detalii, pentru a putea sa va bucurati cat mai mult timp de ea. Nu este o noutate pentru nimeni ca o constructie facuta cu atentie isi va rasplati constructorul cu o durata de viata extinsa. Iar acest lucru nu poate decat sa ii bucure pe toti. Asa ca, apelati la rigips si la profilele de gips carton cu cea mai mare incredere!

 

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , , ,

Comments are closed.