Purificatoarele de apa sunt o solutie eficienta in eliminarea nisipului, mercurului sau a cobaltului din apa de la robinet

Pana si un copil cunoaste faptul ca apa este conditia de posibilitatea a vietii umane, insa nu toata lumea cunoaste faptul ca apa care circula prin sistemele de conducte si pe care o mare parte din populatie o bea este mai mult decat poluata. Consumul constant al apei de la robinet va expune riscului de a avea o dantura compromisa si, in cazuri extreme, a dus la morti cauzate de nivelul ridicat de nitrati. De aceea, folosirea unui purificator de apa reprezinta solutia ideala.

In apa din sistemul nostru de conducte se gasesc o multime de impuritati, iar printre acestea le amintim pe urmatoarele:

  • Rugina, calcar sau nisip
  • Mercur, cobalt sau fier

In prezent, pe piata romaneasca au aparut o multime de firme care pretind ca detin solutii in vederea eliminarii impuritatilor enumerate in randurile de mai sus, insa multe dintre aceste „rezolvari” nu fac altceva decat dovada inselaciunii.

purificatoare apa

Cu toate acestea, exista si solutii eficiente, iar una dintre cele mai moderne consta in montarea unui purificator de apa.

 Purificatoare de apa – ce elimina din apa de la robinet?

Purificatoarele de apa reprezinta o cheie ideala pentru rezolvarea problemei apei de la robinet, deoarece aceste echipamente se pot monta astfel incat sa nu ocupe mult spatiu si intrucat, datorita tehnologiei pe care o inglobeaza, elimina toate impuritatile.

In urma montarii unui purificator de apa, apa de la robinet devine potabila, ceea ce inseamna ca achizitionarea sticlelor de apa din comert nu mai este necesara.

Odata cu montarea unui purificator de apa sunt inlaturate urmatoarele probleme:

  • Degradarea danturii
  • Formarea pietrelor la rinichi
  • Apa este curatata de microorganisme sau de chimicalele care se aduna in sistemul de conducte

Pe langa aceste aspecte, purificatoarele de apa elimina mirosurile neplacute, gustul de canal sau culoarea inadecvata.

Clack.ro este un site de prezentare in al carui catalog virtual puteti gasi purificatoare de apa fabricate in Statele Unite ale Americii, aparate moderne si utile care pot inlatura orice particula daunatoare din apa.

Totusi, purificatoarele de apa de la Clack.ro nu elimina ceva ce se gaseste de la sine in apa -si nu din cauza poluarii- anume mineralele.

In aceasta consta marele avantaj al acestor echipamente: elimina substantele nocive, dar le pastreaza pe cele benefice.  Astfel, potasiul sau magneziul nu sunt inlaturate din apa de la robinet si, in plus, acesteia nu i se modifica ph-ul.

purificator apa

Ce detalii tehnice au purificatoarele de apa?

Purificatoarele de apa prezentate de Clack.ro au un debit cuprins intre 1.5 litri si 2 litri/minut, iar pentru a putea functiona au nevoie de o presiune minima de 2 bari.

Tehnologia pe care o inglobeaza elimina clorul si plumbul strans pe sistemul de conducte. In Romania este o mare problema cu privire la clorul din reteaua publica de apa intrucat apa se dezinfecteaza in cea mai mare parte prin clorinare, adica printr-un proces ce implica dozarea clorului cu ajutorul unor pompe.

Astfel, purificarea apei este un lucru necesar in vederea protejarii sanatatii noastre sau a membrilor familiei.

Asadar, daca va doriti sa aflati mai multe cu privire la purificatoarele de apa puteti accesa site-ul Clack.ro: veti gasi toate informatiile necesare!

purificator pentru apa

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.