Recolta mare de struguri trebuie sa ajunga toata in zdrobitoare

Sezonul de vin a venit! Iata-ne in prima jumatate a lunii septembrie, in care plantatiile de vita de vie sunt bogate in ciorchini la fel de bogati de struguri. Productia de vin se anunta buna, si trebuie organizate putin lucrurile, astfel se poate compromite o intreaga recolta, si este pacat! Trebuie ca strugurii sa fie culesi, ciorchine cu ciorchine, apoi pusi in zdrobitoare desciorchinatoare, de preferat, actionate manual sau electric. Zdrobitoarele pentru struguri trebuie sa fie de capacitate destul de mare, pentru ca tonele de productie sa poata fi prelucrate foarte bine.

Zdrobitoarele de vanzare sunt diverse pentru recolte mai mari, mai mici, cu o capacitate de zdrobire mai mica sau mai mare. Zdrobitoarele de struguri sunt diverse si din punct de vedere al buzunarului viticultorului; daca il lasa inima, poate sa cumpere un zdrobitor cu motor, sau daca nu, unul manual. Dar pe internet, preturile sunt accesibile chiar si la zdrobitoarele cu motor cu functie de desciorchinare!

Mai multe despre aceste utilaje cu un nume atat de romanesc: zdrobitoarele desciorchinatoare

Inceputul sezonului ploios anunta culegerea strugurilor de calitate superioara din care va reiesi productia de vin de anul acesta. Anul a avut de toate, si seceta si ploiaie, si caldura si frig, dar productia de struguri este buna si de aceea, zdrobitoarele mici nu fac fata, oricum ele trebuiau inlocuite inca de anul trecut cu altele.

Cu altele, cu altele, dar cu care altele? Asta este intrebarea pe care un viticultor o poate pune. Magazialucostica.ro este un magazin online de unde se pot procura alte zdrobitoare, parca mai potrivite actiunii de a scoate boabele de struguri de pe ciorchine si de a zdrobi boabele fara sa zdrobeasca si samburii (aceia care strica gustul vinului). Mai jos sunt aratate cateva modele:

  • Zdrobitor desciorchinator manual, ce permite operarea cu o capacitate de 400-600 kg/h
  • Zdrobitor desciorchinator manual, din inox,cu aceeasi capacitate, 400-600 kg/h
  • Zdrobitor desciorchinator motorizat, cu 1500 kg/h capacitate; are un ax melcat
  • Zdrobitor desciorchinator cu motor, cu cuva din inox, de capacitate 1500 kg/h

Zdrobitoarele de struguri asigura un vin de calitate, mai parfumat

Aceste utilaje folosite in horticultura, mai precis in viticultura, usureaza mult munca aceluia care se ingrijeste de productia de vin. Mecanizarea, indiferent daca este obtinuta printr-un motor sau manual, implica asigurarea operarii optime a productiei de struguri.

Odata culesi, strugurii care vor fi deschiorchinati si zdrobiti in asa fel incat samburii lor sa ramana intregi, vor da nastere la un vin de calitate, parfumat, care sa reflecte soiul de vita in cel mai fidel mod cu putinta. Strugurii de calitate superioara trebuie sa poata transfera calitatea superioara si la vin.

Dupa cum s-a putut vedea mai sus, zdrobitoarele de vanzare din online au mai multe capacitati, sunt impartite dupa modul de actionare si dupa materialele de fabricatie, si trebuie cercetat daca intr-adevar au pretul accesibil pentru orice buzunar de viticultor. Mai mult, acest utilaj trebuie privit ca o investitie, care din fericire se va amortiza foarte repede.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.