Se mai merita sa mergem la stadion?

Ca tot ziceam ca imi place foarte mult fotbalul, luni seara am fost prezent pe stadion la „derby-ul” dintre Dinamo si Rapid. De fapt nu prea era un derby pentru ca jucau echipele de pe locul 5 si 8, dar nu vreau sa intru in amanunte pentru ca nu vreau sa iasa o cronica a meciului. Initial am vrut sa vad meciul la un bar cu niste prieteni insa in ultimul moment ne-am decis sa mergem la stadion. Meciul a fost cat de cat spectaculos si nu a fost lipsit de mici incidente specifice fotbalului romanesc. Insa nu incidentele din timpul meciului m-au deranjat ci cele dupa incheierea partidei.

Chiar daca eram bucurosi in momentul in care ieseam de pe stadion pentru ca Dinamo a castigat meciul detasat, s-au intamplat si niste lucruri care m-au facut sa imi pun anumite semne de intrebare. Nu stiu exact ce s-a intamplat intre un grup de suporteri dinamovisti si fortele de ordine, insa in momentul cand lumea parasea incinta stadionului, jandarmii fugareau niste „huligani”. Le zic asa pentru acestia nu pot fi numiti suporteri . Atunci s-au intamplat niste lucruri urate chiar sub ochii mei. 5 jandarmi au luat la bataie un cuplu care pur si simplu isi vedea de drum. Nu stiu daca asemenea acte de violenta se regasesc in Codul de Etica al angajatilor M.A.I.
Imi pare rau ca nu am putut sa ii filmez , dar cred ca daca as fi facut acest lucru as fi luat si eu cateva bulane.

Toata povestea m-a facut sa ma intreb un singur lucru:
Se mai merita sa mergem la stadion ca simpli suporteri si sa participam la un spectacol cand se intampla asemenea lucruri?

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , , ,

5 Responses to Se mai merita sa mergem la stadion?

 1. vienela 28 octombrie 2012 at 16:42 #

  Din pacate, cei care lucreaza in fortele de ordine sunt tot oameni, deci supusi greselilor. Iar frica de multimea dezlantuita poate transforma un om bun si corect intr-un caine turbat.

 2. Bolocan Ovidiu-Cristian 28 octombrie 2012 at 19:44 #

  Ai dreptate Vienela insa ar trebui sa ne controlam frica. Altfel cu ce ne-am deosebi de niste animale?

 3. Yamasha 28 octombrie 2012 at 20:34 #

  Depinde de zona in care te duci, depinde de oras, depinde de galerie…chiar si de echipa pe care te duci sa o vezi…

 4. Bolocan Ovidiu-Cristian 29 octombrie 2012 at 10:59 #

  Ai dreptate Yamasha, conteaza mult si de „renumele” pe care il are galeria respectiva.

 5. semper fidelis 2 noiembrie 2012 at 17:03 #

  Orice situatie trebuie analizata obiectiv. Iar verdicte ar trebui date doar in situatia in care exista toate datele necesare pentru asa ceva. Nu inteleg cum ai tras concluzia ca cei care erau fugariti erau „huligani”. Incearca sa treci peste imaginea creata de mass-media si de anumite institutii ale statului.

  Acum nu sustin ca suporterii sunt mereu niste mielusei. Dar reactia jandarmeriei sau a stewarzilor este de cele mai multe ori disproportionata si nejustificata. Ceea ce ai vazut tu in seara asta, oameni inocenti agresati fara motiv, este ceva ce se intampla destul de des. Iar dupa cum ai spus, daca era sa incerci sa pozezi sau sa filmezi momentul, mai mult ca sigur ai fi fost agresat la randul tau. E normal ca intr-un stat care se vrea democratic ca niste angajati ai statului, platiti din bani publici, sa faca tocmai inversul lucrului pentru care sunt platiti? Mare parte din incidente sunt cauzate tocmai de acestia si toate ingradirile de libertate la care iau parte.

  E adevarat ca nu prea mai e placut sa mergi la meciuri cand risti sa ajungi batut acasa apoi. Dar sa ne aducem aminte de evenimentele din iarna cand oameni simpli care se plimbau pe strada au fost arestati si batuti de aceiasi jandarmi. Daca e sa se mai repete astfel de evenimente ce facem, renuntam sa mergem pe strada ca riscam sa ajungem acasa batuti?