Solutii eficiente sa scapi de petele de pix

inlaturare pete pix

Petele de pix sunt greu de scos de pe haine, dar nu imposibil. Este foarte important sa stii ce fel de pasta are pixul, pentru a aplica solutia corecta. Iata cum le poti deosebi si cum poti scapa de petele inestetice.

Pixurile traditionale au o pasta cu o baza uleioasa, care poate fi curatata cu solventi specifici. Pixurile cu pasta fluida sunt usor de spalat cu apa si detergent, pe cand pixurile cu gel contin o cerneala puternic pigmentata, greu de eliminat. Pentru fiecare exista, insa, o solutie.

Foloseste produse pe baza de alcool

Tamponeaza pata de pix de pe haina cu alcool rafinat sau cu alcool medicinal, daca este vorba de un pix obisnuit. Alcoolul va dizolva pasta de pix treptat, de aceea trebuie sa stergi de mai multe ori, pana dispare orice urma. Spala apoi haina in mod obisnuit, cu apa calda si detergent, deoarece alcoolul sanitar lasa si el urme pe tesatura. O alta metoda eficienta este si fixativul de par. Pulverizeaza fixativ pe pata de pix, mai ales daca este recenta, asteapta cateva minute sa se usuce, apoi spala haina si freaca bine pata cu un detergent impotriva petelor. In cazul in care nu ajungi prea curand acasa si ti-ai patat hainele cu pix la birou, foloseste gel antibacterian pentru maini pe baza de alcool. Pulverizeaza pe pata si tamponeaza cu o batista curata, de mai multe ori, pana dispara orice urma de pix.

Cand folosesti produse pe baza de alcool, pune sub haina, in dreptul petei de pix, un prosop, o batista, un servetel sau orice alta bucata de material moale si absorbant.

Uite cat de util este laptele

Petele de pixuri cu pasta fluida, pe baza de apa, sunt cele mai usor de curatat. Inmoaie pata de pix in lapte batut (este mai eficient!) sau in lapte dulce, asteapta o jumatate de ora cat timp materialul sta in lapte, apoi freaca usor cu o periuta de dinti si clateste cu apa calda. Daca au mai ramas urme de pix, aplica un detergent pudra pentru pete si putina apa si freaca usor cu o periuta moale. La final, ar trebui ca haina ta sa nu mai aiba nici urme de pata.

Petele de pix cu gel, cele mai dificile

Pixurile cu gel sunt aproape imposibil de curatat, fiind la fel de puternice ca si markerele permanente. Ele au o cerneala puternic pigmentata care nu poate fi curatata decat cu detergenti speciali. Trebuie sa actionezi imediat, cat timp pata este proaspata, si sa freci zona atinsa cu pixul cu un burete fin si detergent. Daca esti acasa, aplica imediat pe pata un amestec de amoniac si apa calda si freaca bine cu o periuta de dinti, apoi spala haina cu detergent pentru pete.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

,

Comments are closed.