Suruburile autoforante si rolul lor deosebit in constructiile de gips carton

Printre accesoriile cele mai importante pentru constructiile de gips carton se numara suruburile autoforante, adica acele tipuri de suruburi trecute prin procesul de fosfatare galvanica, care pot fixa placile de gips carton de profile cu o grosime de pana la 2 mm. In acest caz, ele difera de suruburile autofiletante tocmai prin grosimea contrapiesei in care pot taia filet. Ele vin deseori in cutii de 1000 de piese, ceea ce le face deosebit de accesibile in raport cu pretul practicat. Insa cum functioneaza ele si care le sunt trasaturile esentiale? Iata-le, in cele ce urmeaza

Trasaturile suruburilor autoforante

Suruburile de acest tip sunt accesoriile predilecte pentru toti mesterii care vor sa construiasca o lucrare care sa reziste probei timpului. Rezistente la coroziune datorita fosfatarii galvanice prin care sunt trecute, acestea reprezinta o modalitate perfecta de a crea o structura, un tot unitar, la care sa fie protejat impotriva factorilor externi.  Asadar, exista mai multe tipuri de suruburi:

  • Suruburi autoperforante;
  • Suruburi cu cap semirotund drept;
  • Suruburi cu cap conic inecat;

Toate aceste vin cu aceeasi garantie a calitatii si promisiune de a ajuta mesterii sa creeze o structura deosebita prin rezistenta. Atunci cand construim cu gips carton, este esential sa se faca  fixare foarte amanuntita a placilor intre ele,cu ajutorul benzilor de etansare si autoadezive, dar si intre placile de gips carton si profilele metalice care le vor sustine si proteja. Creandu-se un tot unitar flexibil, dar si puternic prin rezistenta, se garanteaza faptul ca structura va fi una solida si sigura.

Diferentele dintre suruburile autoforante si cele autofiletante

In principiu, diferenta dintre cele doua tipuri de suruburi consta in grosimea contrapiesei in care pot taia acestea filet. Astfel, lucrurile stau in felul urmator:

  • Suruburile autofiletante taie filet intr-o tabla de maxim 0,6 mm grosime;
  • Suruburile autoforante taie filet intr-o tabla de maxim 2 mm grosime;

Fiecare are utilitatea sa bine conturata, insa capacitatea suruburilor autoforante de a taia intr-o tabla mai groasa le face mai versatile. Suruburile autoforante taie singure filet in corpul contrapiesei, care poate fi:

  • Lemn;
  • Plastic;
  • Gips carton;
  • Metal;

Ele trebuie doar invartite in contrapiesa, in vreme ce suruburile autofiletante trebuie sa fie fixate intr-un locas gaurit in prealabil. Prin urmare suruburile autoforante sunt mult mai versatile si mai usor si recomandat de folosit in situatiile in care se cere o manevrare si construire rapida cu placile de gips carton. Asadar, alegeti cu incredere suruburile autoforante si veti economisi mult timp si resurse. De asemenea, veti reusi sa construiti o lucrare rezistenta, sigura, care va sugera faptul ca a fost facuta cu grija pentru detaliu.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , ,

Comments are closed.