Tanc de racire pentru lapte: raceste laptele, de ce este special? Inoxcenter.ro edifica

Tancul de racire pentru lapte este mai mult decat un recipient care aduce laptele la o temperatura scazuta. Este un aparat performant, un utilaj de zootehnie, putem spune, pentru ca asigura racirea rapida, dar si intretine calitatea laptelui prin faptul ca are pereti care nu interactioneaza molecular cu laptele. Izolatia tancului este una buna, astfel incat laptele odata racit sa nu se mai incalzeasca la loc (pentru a nu da avant din nou microorganismelor din lapte).

Tancurile acestea de racire a laptelui folosesc fermierilor pentru procesarea corespunzatoare a laptelui, pentru ca laptele astfel racit sa ajunga la clienti (cei care pasteurizeaza laptele si il ambaleaza). Inoxcenter.ro descrie aceste tancuri, ce se pot gasi pe link-ul acesta http://www.inoxcenter.ro/product-category/tancuri-racire-lapte/ astfel incat poate edifica pe oricine de importanta si complexitatea lor.

Recipient de racire pentru lapte: exista pentru a mentine laptele cu calitatile initiale

Recipientul de racire pentru lapte este folosit de fermieri pentru ca toti clientii fermelor doresc lapte calitativ, pentru ca un lapte de calitate baut de consumator va aduce venituri comerciantului. Comerciantul prefera furnizori de lapte buni, asadar, ferme care ofera lapte bun. Iar laptele, odata recoltat, devine bun prin actiunea acestui tanc:

  • Laptele ajunge in tancul de racire intr-un timp foarte scurt, pentru ca riscul de alterare a laptelui nu are voie sa existe; daca nu se prelucreaza laptele in cel mai scurt timp posibil, productia de lapte poate fi compromisa
  • Agitatoarele din interior exista pentru mentinerea calitatii laptelui (bacteriile statice se inmultesc, daca laptele este in miscare continua, ele se mentin la acelasi nivel; in plus, particulele de grasime trebuie sa ramana omogene in lapte; de asemenea, nu trebuie mentinut un contact permanent al aptelui cu peretii tancului
  • Aceste tancuri de racire a laptelui sunt fabricate din inox, mai ales la piesele si zonele unde laptele atinge tancul
  • Tancurile au forme cilindrice, dispuse orizontal sau vertical, fara ca racirea sa fie diferita; pozitia de amplasare difera pentru a se putea adapta fiecarei ferme in parte
  • Prezinta izolatie din spuma poliuretanica, termostat si sistem de control, asadar este mai mult decat un simplu recipient de pastrare a laptelui

Tancuri de racire pentru lapte: utilaje care completeaza necesarul de dotare al unei ferme

Fermierii stiu ca zootehnia  a avansat destul de mult, si ca este destul de accesibila, si se intereseaza tot mai multi de tot ceea ce trebuie pentru ca laptele rezultat de la bovine sau ovine sa ramana unul de buna calitate. Practic, laptele de calitate este garantia sucesului fermei, dupa cum concluzioneaza si Inoxcenter.ro.

Site-uri precum Inoxcenter.ro infatiseaza integral toate posibilitatile de dotari pentru ferma prin care sa se poata livra clientilor lapte de cea mai buna calitate.

Aparatele de muls functioneaza pentru 2 ori 4 vaci sau pentru 12 oi sau capre (bineinteles, valorile numerice pot diferi de la caz la caz), laptele rezultat poate fi analizat cu un analizor, poate fi pus in prese si vane si crinte pentru branzeturi, in separatoare de smantana etc., dar acestea sunt actiuni pe care le fac comerciantii, clientii firmelor.

Pana atunci, tancurile de racire a laptelui nu vor face altceva decat sa pregatesca laptele pentru a ajunge in astfel de aparate de procesare, si de aceea trebuie sa fie performante.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.