Trasaturile unei mame puternice

Deseori, fara sa ne dam seama, tindem sa asociem ideea de mama puternica unei femei puternice. Totusi, te-ai intrebat vreodata ce trasaturi sunt definitorii pentru a indica forta aceasta pe care o are o mama?
Asadar, daca esti curioasa care sunt acele semne comportamentale care indica un potential urias in chestiunile ce tin de parenting, iata cateva indicii care sa-ti vina in ajutor!

Trasaturi generale ale unei mame puternice

Are incredere in ea
O mama puternica, pe langa faptul ca este foarte ancorata in prezent si atenta la nevoile celor din jur, este stapana pe fortele proprii, lucru pe care il transmite ulterior copilului. Totodata, ea rezista tentatiei de a-i impune celui mic propriile asteptari si dorinte si pune accentul mai degraba pe onestitate.
Este empatica
Pe langa faptul ca zi de zi manifesta bunatate, o mama puternica intelege ca toti oamenii ar trebui sa fie mai uniti, motiv pentru care da mereu dovada de compasiune si considera acest lucru valoros.
Este altruista
O mama nu are grija doar de propriul copil, ci este atenta si la nevoile altor mame sau ale copiilor acestora.
Stie sa nu depaseasca anumite limite personale
O mama puternica stie ca nu trebuie sa fie intruziva sau impulsiva. Este mereu atenta la nevoile copiilor ei si ii invata sa comunice eficient, respectandu-le in aceeasi masura nevoile.
Stie cum sa treaca peste situatii neplacute
Orice problema este rezolvata cu optimism, intelegere si recunostinta.
Incurajeaza critica constructiva
O mama puternica stie cum sa priveasca o situatie din mai multe unghiuri si isi incurajeaza copiii sa-si spuna parerile, dand astfel dovada de inteligenta emotionala si diplomatie.
Isi invata copiii sa aiba stima de sine
Acordandu-le copiilor libertate de exprimare si independenta in adevaratul sens al cuvantului, o mama puternica ii ajuta astfel sa aiba incredere in ei si-n fortele proprii.
Incurajeaza educatia prin diversitate
Atunci cand le arata copiilor ca pot invata numeroase lucruri utile facand cu ei lectii ce se bazeaza pe diversitate si joaca, o mama le capteaza atentia si ii face sa fie curiosi in legatura cu ceea ce inseamna educatia, pentru ca cei mici vor asocia mereu acest segment cu ceva pozitiv, care le aduce bucurie.
Prin urmare, o mama puternica are numeroase trasaturi: stie sa fie atenta la nevoile copiilor ei, este in alerta atunci cand o alta familie are nevoie de ajutor, stie sa exprime bunatate si isi educa in asa mod copiii incat ii incurajeaza sa se bucure de libertatea de exprimare si nu le ingradeste limitele.
Tu ce alte caracteristici crezi ca mai are o mama puternica?

Sursa: divahair.ro

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.
Comments are closed.