Un abdomen suplu cu ajutorul abdominoplastiei

Foarte multe femei, mai ales dupa o anumita varsta, sufera foarte mult pentru ca si-au pierdut aspectul fizic placut, ca pielea a inceput sa le atarne datorita nasterilor repetate sau a pierderii in greutate brusca. Vergeturile devin evidente, pielea si-a pierdut tonicitatea, iar viata pare grea, urata, indreptata catre un colaps emotional.

Cate dintre noi, fetelor, nu ne-am uitat in oglinda care nu minte din pacate si am fost nemultumite de aspectul trupului nostru? Iar daca vara calduroasa ne obliga sa socializam la plaja in costum de baie, atunci burta usor lasata, creturile laterale ne fac sa plangem cate 2 ore inainte si intr-un final sa ne resemnam, cu ochii cat cepele de la plans sa iesim la soare intr-un trup care ni se pare ca nu ne mai apartine.

Tot mai multi dintre cei care au aceste probleme, nu numai femei, dar si barbati, au inteles ca increderea in sine este extrem de importanta in ziua de astazi, iar infatisarea fizica le ghideaza emotiile, socializarea cu ceilalti si respecul fata de ei insisi. De aceea, recurg la abdominoplastie, o operatie complexa de remodelare a corpului. De multe ori, in acelasi timp se mai fac si alte mici interventii chirurgicale, precum lipoaspiratia. Aceste procedee chirurgicale decurg in siguranta alaturi de Dr Sorin Parasca.

In ce consta operatia de abdominoplastie

Interventia chirurgicala trezeste o teama in mintea tuturor. Unii chiar renunta pentru ca nu inteleg in ce consta operatia si uita ca inainte de a o face, trebuie sa consulte medicul, care le va explica exact ce se intampla cu trupul lor pe masa de operatie, care sunt riscurile la care se supun, daca vor avea sau nu dureri, ce se intampla cu cicatricele.

Pentru a va face o idee asupra acestui aspect, pasii pe care doctorul ii urmeaza sunt:

  • Face o mica incizie sub limita lenjeriei, care se alungeste in parti in functie de pielea care atarna;
  • Pielea si grasimea de pe burta in exces se desprinde de pe muschi;
  • Buricul se va decupa, dar ramane la locul lui;
  • Pielea dintre buric si taietura este scoasa;
  • Inainte de finalul operatiei, se pot intari muschii sau se pot apropia peretii abdominali.

Operatia nu dureaza foarte mult, timpul pentru desfasurarea ei este de 2 -2,5 ore. Inainte de operatia de abdominoplastie, medicul face consultatia initiala, impune analizele curente, indeamna pacientul sa nu fumeze, sa nu consume aspirina, sa opreasca anticonceptionalele etc.

Cum te recuperezi dupa interventia chirurgicala de abdominoplastie

Cea mai mare temere a pacientelor atunci cand decid sa faca o astfel de operatie este daca stau internate mult timp in clinica sau daca exista complicatii.

Cui ii face placere sa stea pe un pat de spital si sa aiba dureri sau sa se trezeasca cu tot felul de alte probleme? Nimanui, asadar abdominoplastia trebuie sa aiba cateva avantaje pentru pacientii care isi doresc sa o faca si sa nu ”boleasca” prea mult.

Dupa interventia chirurgicala de abdominoplastie, pacientul trebuie:

  • Stea usor indoit de spate;
  • Sa aiba tuburi de dren si o burtiera ( va avea dureri suportabile, pe care le atenueaza cu medicamente);
  • Sa se deplaseze cat mai repede si cel putin trei zile sa mearga aplecat.

Pacientul va putea parasi clinica chiar a doua zi, iar la 14 zile se scot firele de la buric. Obligatoriu va purta o burtiera timp de trei saptamani. Daca apar complicatii, mai ales atunci cand pacientul are o greutate foarte mare, ele se vor rezolva rapid cu ajutorul echipei medicale.

Vrei rezultate rapide, corpul tau sa arate iarasi fenomenal? Atunci programeaza-te la o consultatie, iar medicul iti va oferi toate detaliile suplimentare de care ai nevoie pentru ca tu sa fii convinsa ca abdominoplastia este o solutie perfecta pentru cazul tau!

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.