Va plac animalele?

Va plac animalele? E o intrebare care ar trebui sa ne-o punem atunci cand ne decidem sa ne cumparam un animal de companie. Am mai scris pe blog despre animalele de companie insa atunci nu am abordat responsabilitatile care le au cei care detin un animal de companie. Stiu ca e greu sa cresti un catel sau o pisica la bloc, insa multi nu se sperie de acest lucru. Dragostea fata de „necuvantatoare” ii fac sa uite sau sa nu constientizeze faptul ca un animal de companie inseamna o mare responsabilitate. Poate uneori nu ne dam seama si nu dam o importanta crescuta animalelor de companie asa cum ar trebui. Chiar daca nu pot sa vorbeasca asta nu inseamna ca nu ele nu simt. Simt atunci cand suntem tristi, cand suntem fericiti si chiar si atunci cand suntem nervosi. In ziua de azi parintii ajung sa cumpere animale de companie copiilor doar pentru a le mai ocupa timpul si cu alte lucruri decat jocurile. Odata ce cumperi un caine, o pisica, un hamster sau chiar un porcusor de Guineea devi cel mai bun prieten al acelui animal. Trebuie sa ii creezi conditiile optime pentru a locui alaturi de tine. Pisica are nevoie de un sisal, catelul si porcusorul de Guineea o cusca si tot asa.

De unde poti cumpara toate aceste lucruri necesare animalelor de companie?

Pet ShopE o intrebare buna pentru cei care chiar cred ca animalele de companie trebuie ingrijite asemeni noua. Probabil majoritatea oamenilor apeleaza la pet shop-uri pentru cumpara lucruri necesare pentru animalele lor de companie (hrana, zgarzi, custi etc), insa sunt si oameni care, presati de timp, apeleaza la magazinele online. Chiar daca procentul celor care cumpara hrana sau accesorii de la un pet shop este inca foarte mic, eu cred ca acesta va creste in urmatorii ani.

Royal CaninEu nu prea ma pricep la hrana animalelor si nu pot sa va dau sfaturi despre tipurile de mancare. Stiu doar ca sunt tipuri de hrana precum Royal Canin, Bosch care sunt cele mai importante atat pentru pisici si catei. Poate gresesc insa am citit ca sunt foarte multe reguli atunci cand cumperi mancare pentru caini. Am citit ca trebuie sa cumperi mancare in functie de talie, greutate si rasa. Dupa ce am cautat putin pe net am vazut ca sunt o multime de pet shop-uri. Personal, unul singur mi-a atras atentia, PetPal.ro, dar poate sunt si putin subiectiv pentru ca am un prieten care comanda online mereu de la ei.

O sa pun acelasi videoclip care l-am pus si ultima data cand am vorbit despre animale de companie pentru ca mi s-a parut amuzant chiar si acum cand l-am vazut a doua oara.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , , , , , , , , ,

Comments are closed.