Vrei sa construiesti cu spor? Asigura-te ca ai trecut pe lista si suruburile autofiletante!

E destul de usor sa iti imaginezi ca poti construi ceva din gips carton. Ce poate fi greu in a fixa niste placi unele de altele sau unele de contrapiese? Nimic mai simplu! Prin urmare, facandu-mi eu planul acesta simplist, m-am decis sa imi izolez un perete cu placi de gips carton. Bine ca nu m-am avantat in a trece la fapte fara sa ma consult cu un mester mai priceput inainte! Si iata cum am aflat eu ca pentru o astfel de constructie ai nevoie si de benzi de etansare, si de chit, dar si de… suruburi autofiletante.

Cum m-au ajutat suruburile autofiletante sa fac o lucrare de milioane

Tot intreband in stanga si in dreapta ce ar trebui sa fac, am scris pe o foaie toate sfaturile. In cele din urma, am aflat ceva ce chiar nu stiam: nicio lucrare din gips carton nu poate fi fixata fara ajutorul suruburilor autofiletante. Stupoare, insa! „Ce sunt acelea?”, ma intrebam retoric. Ce sa fie altceva decat niste piese de rezistenta pentru orice lucrare de calitate? Cercetand problema, am dat peste un site, Mag Constructii se numeste, care ofera materiale de constructii. Ce mi-a placut mie la el e ca avea toate produsele bine categorizate si ca am gasit foarte usor suruburile autofiletante la preturi avantajoase. Bun, zis si facut! Dar de care urma sa imi iau? Curand, am observat ca pe site exista un numar de telefon unde puteai sa suni si sa obtii consultanta gratuita. Asa am aflat eu ca am nevoie de surubrui de 35×35 mm. Printre altele, am mai aflat ca:

  • Suruburile autofiletante taie singure filet in corpul contrapiesei;
  • Acestea pot patrunde in suprafete ce au o grosime de pana la 0,6 mm;
  • Sunt foarte rezistente, fiind protejate de coroziune prin fosfatare galvanica;
  • Asigura o fixare sigura a placilor de profilele metalice;

Asadar, mi-am dat seama de importanta deosebita pe care o au acestea in realizarea unei lucrari fiabile in timp. Stau si ma gandesc, ce m-as fi facut daca nu reuseam sa aflu de la cineva mai priceput ca este nevoie si de astfel de produse pentru a fixa foarte bine placile? Fara aceste suruburi autofiletante, lucrarea probabil nu va fi rezistenta in timp si nu va fi deloc asa cum isi imagineaza mesterul ei. Fiecare constructor ar trebui sa aiba in vedere toate detaliile inainte sa se puna pe treaba, iar daca ceva pare mult prea usor, inseamna ca s-a strecurat o greseala pe undeva! J

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

,

Comments are closed.